Kalas



Idag har jag varit på stan med syster och inhandlat en present till mor våran, det blev även ett till par jeans leggins,(Anna hindra mig för snart ryker Övik i budgeten) & när jag kom hem så klickade jag hem nytt löshår som är lockigt så jag slipper locka detta själv....jobbigt, jag tycker hår är jobbigt, gör aldrig nå med håret förutom då långhåret åker in, självtork är det enda annars. Igår var jag och syster i Luleå jag köpte en tröjja (lånade pengarna av henne), och sen säger hon att jag fick den i present! :) Glad blev jag! Sedan har de kommit hit släktingar, fick pengar, presentkort, visp, vattenkokare osv. Tror de vill att jag flyttar snart.... För jag har även fått nå soffor nu. Haha, än blir de inte av med mig!

Spontan fest ikväll, ska bli trevligt, men är dock sjuk, men då blir jag även också extra envis, för nu är jag sugen på fest.
Mamma tycker jag är knäpp, för när jag steg upp så har jag en pappersbit uppkörd i snoken och nyser, mor min undrar varför jag ser ut som jag gör, mitt svar var, "orkar inte snyta mig stup i kvarten", är det bara jag som tycker det är jobbigt att vakna, snyta sig, vakna, snyta sig, enkel lösning put it up in your nose. Dock så förstår hon inte vad som hände, från att vara till en gående zombi som sa att hon skulle bara hemma 3 dagar i sträck till PARTY!!! Aja spontant är det bästa!

Bah, kom just på att jag har käkat 4 panodil idag, är det bara en myt att de kan gå illa med det + alkohol? : O


23:21 at Marie

Är du snygg? För i så fall har du samma chans att ditt förstfödda barn ska bli en dotter. Jo, snygga människor får oftare en dotter först, av någon anledning. Det är i och för sig nästan som att singla slant, men inte riktigt.


Rast


Har precis gjort filosofi provet, nu är skallen tömd på kunskap om dessa jäkla filosofer! Svin skönt att ha helgen framför sig, ska snart följa syster till Luleå och sen blir det att spendera kvällen med iaf Marie :)

HELG!!! JAG ÄR FRI FRÅN PLUGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!

Dagens citat blir av Malin W- Det lär nog inte låta så roligt men jag får göra ett försök..

Malin ligger och är däckad mot ett bord, efter ett tag utbrister hon.
Herregud..............................................................(tyst ett tag)............... vart är Sandra?
Ojoj nog är de segpratarn börjar fundera om tösen är från Kalix.. Sandra har skrivit prov i snart 2 timmar, ojoj, nog vet jag att de är Mvg hon kommer göra oss stolta med ;>

Ägg kanske en äggskalle?


Jag,mamma, Erik & Erika sitter och diskuterar om olika saker, tillslut börjar vi diskutera om hur det är att svälja ett rått ägg. Ingen av oss antar utmaningen, men mamma säger- Sara du får 10:- om du sväljer ett ägg. Jag bara- 20:-? Mamma- Du kommer aldrig göra det. Medans de andra skrattar åt mig. Så jag tar bestämda steg till kylen, tar ut ett ägg, tar fram ett glas, och kläcker ägget och sväljer et i en klunk. Erika bara tittar på mig medans Erik och mamma missar det!!!!! Jag går och sätter mig vid bordet igen och frågar efter min tjuga, Erika intygande för mig.

Haha, ojoj, jag var som tvungen då mamma sa att jag inte vågade ;P Vet dock inte om de var värt det, men har hört att det är bra för träningen!


Här har ni SP3D



Förklaringen till det fula namnet ser ni på bloggen..
Jag har ej tid att fixa den så någon annan kan gärna ta reda på det...
[email protected] är för att logga in sedan vet ni ju lösen ;)

www.sptrednollnio.blogg.se/


Sovarn


Nu sitter jag hos Sandra, vi har pluggat några timmar men nu måste Sandra gå och lägga sig.
Jag ska fortsätta och vara vaken men känner att jag måste ta det lite lungt.
Precis innan Sandra gick så sa hon "jag går och sover ett tag, vi äter något ordenligt då jag vaknar, typ en hårdmacka"
Hahaha ordenligt sa jag.... Vi har inte ätigt mat sedan 11 idag och hon vill äta något ordentligt som en hårdmacka. Hon sa att jag inte skulle skriva hennes kommentar i bloggen men jag kunde inte låta bli. Blir verkligen dålig kost då hon har bott snart i 3 veckor utan sin mor ;) Jag har i uppdrag att starta en blogg åt SP3D, så ska nog ordna det nu! :)

Jag kommer dö på provet imorgon, jag är förvirrad, har nog överpluggat.........

Haha

Jag har fått Sandra att börja säga : ORK IT, jämt!!!! Tom då hon läste detta så sa hon "ORK IT"..... Hahah nu slår hon mig med väskan och säger kom då Arvidsjaur...Nu släckte hon även lampan, störande, vi ska plugga. Wish us luck:D

Btw, ser min blogg för demprimerande ut? :O För jag har för första gången ändrat den.. Aja får la se om jag behåller det :)

Nu märkte hon mig också, tydligen bitch mark? hahah vem är det som är bitchen här? Den som skriver? Eller den som målar på mig? :O haha-..Nä nu blir hon sinne snart, så HEJS!!!! :)

Ställ dig upp

Dry your eyes mate
I know it's hard to take, but his mind has been made up
There's plenty more fish in the sea
Dry your eyes mate
I know you want to make him see how much your pain hurts
But you've got to walk away now.


Tillägnad till M..


GLAAAAAAAAAAAAD

Fick brabrabrabra resultat på pyskosociala arbete provet :D MVG för fan, är inte det vanligaste, för är ett typiskt vg barn.
Glad tjej 18år.

INGEN JÄKLA HUVUDLED!!!!

När ska människor lära sig att Annelund INTE har en huvudled. DET ÄR HÖGERREGELN!!!
Lovar att man snart kommer satsa på en bil, inte bra nä, men bah blir så irriterad, för varje dag så måste man stå och vänta för att någon tror att det är en huvudled eller då man ska släppa fram någon så står dom bara där!!!!! Läs skyltarna tack.. + Att alla kör chicken race på Annelund, eftersom en bil måste vänta på den andra på 2 ställen, är lite fart hinder där. Måste väl medge att jag brukar väl också utmana på den, inte smart, vet!  För var och varannan dag så ser man att nått hinder har åkt ner, pga att bilar har fått vejja. Blir dyra bucklor det där!
Åh hat hatat alla bilister idag :( Körde bakom världens mesigaste kille idag, han körde 30 på en 50 väg,,, bah så fort jag hade chansen så tryckte jag på pedalen och for snabbt förbi, han såg inte så nöjd ut.. haha.. Men så fort jag har kört om honom så hamnar jag bakom en tant som kör 20km/h.... WHY???? Aja där hade jag tålamod, har faktiskt respekt för de äldre.


Huvudled betyder detta, memorera!


Känner mig så trött & lite grinig idag, pluggade över 3 timmar med Marie i bibblan idag, måste dock plugga nån timme till.. Hjälpte även pappa att bära nå soffor, han säger att jag är stark, tror han bara gör det för att vara snäll och att mamma är för lat för att bära... Tyckte det var lite underligt att imorse då jag var i en av våra toaletter "tjejtoan" så hittar jag en tränings tidning där om att äta rätt och bygga starka arm muskler på några veckor.. Pappa brukar inte vistas så mycket i denna toalett, är det något han försöker säga mig?

Jag kommer dö pga filosofiprovet, känner mig så grinig pga det.. Det är skit trist & gör så att jag inte kan träna idag.

Choklad från dollar hjälper lite iallafall. Plopp plopp plopp.



Näpp ska ta tag i detta nu!
På fredag kommer jag skrika glädjeskrik för då är filosofin ur vägen : )

Ont gör det

Efter det har tagit slut med någon (förhållande som vänskap) Även om känslorna är kvar eller borta så är inte hjärtat helt för det. I de flesta fall gör de ont för båda, de är en smärtsam process. Det tar tid att läka, de tar tid att ställa sig på sina ben igen. Man ska hålla huvudet högt, låta livet gå vidare, ta det lungt, inte rusa. Andas in andas ut, hitta tillbaka till sig själv. Det tror jag de flesta behöver.

Tillit, känns som en ren omöjlighet att ge ut igen, man vet att man kommer göra det, men de känns ändå så svårt. Att öppna sitt hjärta för någon, visa sig sårbar men samtidigt kan en annan person stampa på det! Akta akta akta är det jag har lärt mig, ta allt med ro och bara leva! Tycker det är bra råd.

Ett eget råd jag gav till mig själv för någon månad sedan som jag delade med Sandra
Jag kan gräva, men jag ska inte gräva ner mig.

Ville bara dela med mig det.. För alla har nog varit i en sådan situation.


Saranna humorn


Anna- Enstöring.
Jag- Ta bort en.
Anna- Störing?
Jag- Nä, Öring.
Anna- Vart är S:et?
Jag- Vet inte, men det är en fisk xD haha



Hoppas att ni förstod att jag vet att de inte blir öring i alla fall :P
Fast jag undrar vart Anna glömde t:et ;)

Idag

Har jag haft 3 lektioner. Slutade halv 1 men stannade på skolan till halv 4, jag och Marie kämpar på med projektarbetet och det verkar bli riktigt bra! Faktiskt bättre än väntat, hoppas att klassen blir lika nöjda! Sedan skulle jag och Marie bege oss till henne men självklart hade jag lyssnat på en låt till skolan"inte en såndär låt man brukar lyssna på med folk" och när jag startar bilen så startar självklart den låten. Haha, det enda jag kunde säga var "trodde ingen skulle åka med mig idag", vilket Marie hade väldigt roligt åt. Marie snabb åt och sedan begav vi oss till träningen, armar idag för båda. Var dock en kille som näst intill följde efter mig på gymmet idag, och när jag pratade med Marie så svarade han istället några gånger, haha Marie skrämde dock iväg honom. Men han var snäll, han hjälpte mig med nå vikter och sånt!

Känner mig som världens svagis då jag tränar brevid Marie och jag tycker inte heller om hennes blogg ska jag tillägga, för jaaaa, jag är NYFIKEN! Dame you., du vet att jag är den mest nyfiknaste människa i världen också gör du såhär mot mig :(

Har ätigt PALT idag, känns som hundra stenar i magen, blir så grymt hungrig och trött då jag tränat armar!
Borde plugga till min redovisning som jag har imorgon, men vart är orken?



Told you I'll be here forever
Said I'll always be your friend
I'm gonna stick it out until the end

Fick denna bild av Anna (6 månader senare)



Jag satt och pratar med Anna och Mattias i skype idag och då sitter de tydligen och kollar på bilder från i sommras. Då hör jag Mattias halv vrålar "HAHA den har jag aldrig sett, den ska jag ha". Jag är som nyfikten och undrar vad det är för bild. Anna säger "Mattias står på dig". Jag- "Va? Inte har jag någon sån bild" De skickar sedan bilden och då ser jag att Mattias faktiskt STÅR på mig! Kommer ihåg hemfärden, den var väldigt kul och involverade buskar, vanliga som taggbuskar, skratt och ett hjälpmedel som vi inte bör nämna här. Kommer faktiskt inte ihåg denna bild, men jag ser lite smådöd ut och Mattias ser så grymt nöjd ut på denna bild!

Nu ska ni få se processen på rälset!


DÅ!!!(tror detta var i 1:an) väldigt blond och glad!
Ser lite ut som en vampyr..Man ser ju inte 2 tänder!
Däremot så är de gode psykiskt med tänder, eftersom jag undvek så gott de gick med att le med hela smilet, detta är bland de få bilder som finns då jag ler brett. Tur att jag tog det innan så jag har nått att jämföra med. Det som är lite humor är att jag ler JÄMT med min räls nu, haha skämms inte för 5 öre! Är mycket bättre med lite skrot på tänderna som snart ska ut istället för ett leende som jag ska ha för resten av livet och skämmas för!


NU!!

haha förstår inte folk som sa att jag INTE skulle sätta in räls, för det var tydligen så "unikt,sött och personligt" personligt och unikt kanske det var men SÖTT??!! haha nädu, ångrar mig inte för en sek. Hejjn blir nog bra!

Spinning



Idag har jag kört spinning för ovanligheten skull, Sandra kommer spricka nu men det var KUL!! Eller kanske snarare väldigt skönt, brukar hata spinning men idag hade Lina passet så de var perfa! Väldigt bra musik!



Svin bra spinning låt, denna använder vi till övningen då man ställer sig upp och sätter sig ner var 4 sek, sedan 2 sek, sedan 1 sek. Härligt att ha denna övningen i passet!

Har träningsvärk idag från gårdagen(korpen + nykterdans på pentan) + att en muskel i vaden rycker som tusan.

Lämnar alltid skallen&mobilen då jag tränar. Pluggar in mp4:an, kopplar bort alla tankar och bara fokuserar på det fysiska! Träning är en rehab för hela tankesystemet. Tro mig, pröva (?)

Innan jag far!

 Citat ur Marie blogg..

"Idag har vi även planerat Sara's födelsedag, konstigt att hon ens vet när den är, förra året frågade hon ju när hon var född, och förra veckan frågade hon vem som fyllde år när familjen skulle ha kalas. Iallafall så tycker vi att det borde vara en tacos middag, eller ja vi har ju nästan bestämt det, Sara har nämligen ingen egen vilja, härligt med sånna människor... Skämt åsido... Ha en bra helg! "


Måste bara tillägga, anledningen till varför jag frågade när jag var född är därför jag ringde min mor förra året för jag var verkligen tvungen att veta en annan sak om min födelsedag(forskade om vår barndom på skolan), men de blev istället frågan om när jag var född. Vilket dessa flickor har hackat sönder på mig i ett år nu.. De skrev  tom på min 18års tröjja... Hurm kan vi inte bara glömma det ? ; )

Däremot så frågade flickorna mig idag vad jag har planerat till min födelsedag.
Sara - Vet inte, har inte tänkt på det men tror det blir ingenting..
Flickorna - Joo klart det blir.
Jag- Nej. 19 år ingenting att fylla
Flickorna- Joo klart vi ska fira dig. (Sedan börjar de tassla, sedan frågar dom) 
Flickorna- Blir det fest eller middag?
Jag- Inget utav det tror jag iallafall.
Flickorna- Klart vi ska fira din födelsdag, (sedan börjar de disk fest eller middag)
Tillslut utbrister jag - Hallå det är jag som fyller år får jag inte bestämma själv?
Flickorna- Nej.... (Fortsätter att diskutera)

Är jag nalta tvingad till något henna? Haha får la se, de brukar ju alltid lyckas.

Har min mor rätt?


Har jag en afrikansfar eller inte(?) hurm, så farligt mkt lockar/vågor är de väl inte. Förstår dock inte vart de kommer ifrån, har aldrig haft vågit hår i hela mitt liv, men förra året kom de från ingenstans. Olöst gåta..






Jag veeeeeeeeeeeeeeeeet, brist på annat att göra! Haha, det är inte ofta man kommer ihåg att man har en webcam på datorn, men när man väl gör det så har man kuuuuuuuuuuuuuuuuul.....  Blev ingen plugghelg trots allt, inte efter allt plugg till det jag hade prov på idag. Nä lite vila förtjänar jag. Snart ska jag bege mig mot andra trakter!
 
Ha så kul ikväll gott folk!

Information och Layout

Har jag just nu! Skulle fortsätta med en tabell som jag höll på med förra veckan. Inte många upg där det står "döp till lämpligt namn", det fick mig att inse att jag hade väldigt tråkigt förra lektionen, hade nämligen döpt den till "Tabellfan"..

Prov efter denna lektion............................................

En bra sak med denna dag iaf- Jag fick sista parkeringsplatsen på HELA Strömbacka ;) Arga blickar jag fick av de andra bilisterna som sökte sig en plats..

Visst är Forden vacker i solnedgången?


Samtal med mor

Jag kommer nerspringande i trappen och svischar förbi tv-rummet, och gör en fet landning i fåtöljen.

Mamma kollar konstigt på mig och säger.

Mamma- Bara så du vet så är det kalas nästa lördag.
Jag- Jasså?
Mamma- Ja.
Jag- Varför det?
Mamma- För det är kalas.
Jag- Men för vem då?
Mamma- För alla?
Jag- Varför ska vi ha ett kalas för alla, vem fyller år?
Mamma- Ja, bland annat du,jag och din syster.
Jag- JUSTE, (Brister ut i världens skratt och självklart fick jag ingen luft och det kom ut ett grymtande grisläte som man får då man skrattar för för för för mycket.)
Mamma fortsätter att titta konstigt på mig men sen brister hon också.

Iår så tänker jag inte för 5 öre på min födelsedag(tydligen inte på mammas eller min systers heller), seriöst. Har inte planerat något, längtar inte alls, 19 år, det är inge roligt att fylla. Funderar att ha galejj, men samtidigt inte, kanske en middag, eller fest är som kul. Help...



Haha, min mor är så fruktansvärt smyghumor, inte ens hon själv vet att hon är humor.
Världens snällaste människa!

Min syster var här på middag ikväll, vi började prata om hennes uppsägning.
Jag- När ska du gå till AA?
Pappa - Vad säger du, varför ska hon anonyma alkolisterna?
Mamma- Sara med din svenska så kommer du aldrig kunna bli polis.
Jag- Hurm...
Syster och pappa skrattar bara.

Haha, känner att skallen verkligen inte hänger med ikväll, har läst 68 sidor och skrivit 12-16 A4a. Tröttis!
Har även hunnit med att träna 1,5 timmar på korpen idag, skööönt! Favoritpasset mage/rygg/röv. Var även hos tandläkaren och spände jäkeln, ont gör det, och imorgon lär jag väl inte kunna äta. Thanks! Dock har jag världens sötaste tandläkare! :> Vi skrattar alltid åt allt, men mest är de väl åt mina frågor, "när får jag ta ut den? När får jag ta den? Är de länge kvar?" Alltid har hon samma svar - Jag vet inte, det kan man inte beräkna, men du ligger före i planen iaf. Det känns ju bra att höra, stör mig inte direkt på den längre, de för bara onnnntttt, då man spänner den. Men vill man fara fin får man lida pin, var ju ändå frivilligt! :) Ångrar mig inte för 5 öre, + att jag inte ska klaga spc mkt, för jag har den jäkligt kort tid jämfört med andra. Anna tycker jag aldrig ska ta ut den. "Du passar i den Saron, det är som ett armband men det inte är ett armband, ett smycke typ! Du får aldrig ta ut den." Anna tro mig den ska ut ;)

Okey nu kommer min killhumor in i hörnan


Det är faktiskt lite humor

Älskar låten


Blev en helt fel mening idag



Jag och Malin gick över en lektion idag, så vi har paniken till nästa för vi visste att vi redan hade börjat. För det första så hittar vi inte vart våran lektion var (de undersöker mögglet på skolan så en hel länga är avstängd, naturligtvis är det våran så man får leta efter klassrum vid många lektioner) så jag panikringer Erika.

Erika- Hallå.
Jag"med stressad röst"- Säg åt Stefan att Jonas drog över jag och Malin!!!!!
(Malin börjar stör skratta i bakgrunden)


ANNAS DAG IDAG!!!!


Grattis Anna på 20 års dagen!!!!



Nu är vi inne på vårat 13 år som vänner!
Och det kommer bli många många fler kan jag lova!

Anna är en sådan person som gör en glad.
Man uppskattar verkligen den människa hon är.
Genomgo.
Ett hjärta av guld.
Vill alltid ens bästa.
Bland de få som verkligen kan se igenom mig.
Haha detta börjar låta som ett kärleksbrev.

Vi bor nu cirka 50 mil ifrån varandra, men det hindrar inte oss ;>
Skype 3 timmar per dag börjar bli en vana!
Snart ska jag till Övik, tro mig vad vi ska fira din födelsedag då!


Bara för att det är din födelsedag ;>


Denna köpte jag idag



Vilken pekar mot att jag enbart har 100:- kvar att leva för, hurm...

Var svårt att bestämma mig mellan denna och DKNY, det gröna äpplet. Det luktar också mumma, också har jag ju velat ha den i några månader nu.  Men då kommer denna upp från ingenstans, jag luktar, blir kär, då jag ska köpa den så är den SLUT..Typiskt, och nu 2 veckor senare så köpte jag den, velade dock mellan båda så fick fråga hon i affären. Hon tyckte denna då, och det känns lite kul då det är en tatuerare som har gjort denna, jag gillar!



Klant Saran, tappade bort min irlänska ring nyss,
eller jag trodde att jag hade gjort det.
Så har letat som en idiot i 1 timme
vart tror ni jag hittar den?
Jo där jag började leta..
TYPISKT jag.
Mamma tror jag är knäpp, fick ett glädje skrik också skriker jag
"JAG HITTADE DEN"
jag fick höra det mest obrydda "jaha..." tillbaka

På tal om det, jag samtalade med min mor igår.
Då jag uttrycker, "oj vad krulligt hår jag har fått"
Mor - Din riktiga far är nog afrikan...
?????

Sara visade mig


Precis en bild från igår, så här ska de gå till då man firar Sara!
Grattis i efterskott sötnos :>

.....

You can't play on broken strings.
You can't feel anything that your heart don't want to feel.
The truth hurts and a lie's worse.



Sanning är det finaste man kan dela med någon.
Jag beundrar ärliga människor.

Efter partynatten

Så slutade med att jag hamnade hos Sandra, nudlar blev fyllekäket. Båda stod och dillade om olika saker, hon lyckades även tappa bort mobilen igen. Sedan fryser båda ihjäl så vi går och lägger oss i hennes säng, hon drar på högsta värmen, jag hade 2 täcken på mig men ni tror inte man vaknar på natten och är näst intill helt blottad pga värmen. Självklart så var det stekhett så de blev att dumpa bort ett täcke + att Sandra tydligen stängde av värmen. Jag vaknar nästan alltid tidigt dagen efter jag har druckigt, och Sandra hatar det. Hon är nämligen nästintill alltid mitt sovsällskap efter en utekväll, vi har börjat ta det som en standard men för ovanlighetens skull så sov vi i Bojjn.
Jag vaknade halv 9 imorse och gick på toa, när jag kommer tillbaka och stänger mina ögon så säger Sandra.

Sandra- Har du svårt för att sova?
Jag- Nja, (jag hinner knappt svara på frågan när hon frågar)
Sandra- Vad är klockan?
Jag- Halv 9.
Sandra- SARA SOV!!!!!!


haha nog hade man respekten att somna om, för man hör då Sandra menar allvar ;>

Vi stiger sedan upp kring 12 snåret, för hon hade nämligen tvingat mig att väcka henne tidigare så jag klappar "halvslår"och skakar på henne tills hon vaknar. Vi stiger upp äter hamburgare till frulle, sedan sätter vi oss och pratar om gårdagen. Tror vi kom överrens om att de kanske blev lite för mkt av de goda, för har gode fina minnesluckor . Vi letar sedan Sandras mobil överallt och jag sa, du kanske har tappat den ute. Sandra går ut och när hon kommer in hör jag ett, FOUND IT!!!! haha och självklart så funkade även telefonen.

Anna ringde sedan, och hon berättar att jag hade ringt Mattias 2 gånger? haha jag trodde det var en.. Och då kommer jag verkligen inte ihåg vad jag sa..Ska sluta ta med mig tele då jag dricker, brukar nästan alltid bli fel då xD Sedan hade jag tydligen ringt han då jag var på dansgolvet och jag hade försökt få han till pentan, han hörde tydligen knappt vad jag sa men då jag insåg att jag misslyckades med att få han dit så hade jag slutat samtalet med "Fan vad du är torr" och la tydligen sedan på.,haha jag känner mig extremt mogen nu dagen efter då jag varken kommer ihåg ut eller in, men det var ändå en Sara kommentar så jag tror honom xD Anna har iaf kul åt mig idag.......


2 av mina favoriter

Gårdagen


FÖDELSEDAGSBARNET! visar hur de ska gå till.




Emelie ville lukta på mitt ben?




Nya partytricket, nooo hands....


Charader & singstar bjöds det på.


Visar att vi kan sitta stilla.

Några av killarna ville ta reda på hur de kändes för en tjej.
Anton pallade inte trycket.
Björn funderar nog på att byta tycke till killar.




Kort och gott så var det en trevlig kväll! Väldigt god smörgåstårta bjöds det på och självklart var både jag och Malin ute efter räkbitarna : )

Nu är jag redo för fest



Blev en ny sminkning idag, blev gröna ögon istället för klassikern sotade ögon jag brukar göra.


Bjuder på en rälsbild.. haha är väl inte någon ingen som har missat att den finns denna.
Erkänn raka de har blivit ;>


Kändes som att jag var tvungen att satsa på lite färg då jag skulle ha en svart klänning!
Långhåret har jag även satt dit, dvs Clifs.



Snart blir jag upphämtad och då bär de iväg till Arnemark.
Först smörgåstårta,mums! Sedan börjar festandet!
Ha så kul ikväll så syns vi i dimman!
Dvs Penthouse! haha

Lite bilder från lovet




13-dagsafton


Hälsade på John m,fl i Arvidsjaur, Sandra följde såklart med!






Många roliga fester!

Ni får la se mer bilder på pixbox,
www.pixbox.se/usr_show_id8193_page0_order1.html

Jag


Saknar Irland...vännerna, deras gemenskap, värmen, allt hålligång men speciellt människorna. Har aldrig varit med om något ställe då alla är så genomgoa och trevligt, de är så nära varandra. Främlingar blir vänner på 1 sek.

Vill tillbaka.... Ska tillbaka... Men när, är en fråga att fundera på...



Min älskade ring som jag fick där.

Är den denna väg så är man har sitt hjärta öppet, är det upp och ner så menas det med att sitt hjärta tillhör någon, men är det denna väg så menas det oftast att sitt hjärta bara vilar i sina egna händer. Oftast ser man om man är singel eller upptagen dvs. Förlovningsring"silver" och guld skaffade man då man gifte sig. Det är bland de finaste gåvorna jag har fått.

Var bara tvungen att tillägga att jag inte fick den i förlovningsyfte, haha. Bara som en fin present att ta hem till Sverige, ett  vackert minne dvs :)

Min älskade Ford

Och Tim har förstått hur fin den är.

`sara säger:

så din går bara prima alltså?


Tim säger:

mjaa


Tim säger:

skulle nog bara bestycka om den sen går den lika bra som din fårrd


`sara säger:

haha hurdu MÅSTE bara ta denna välskapade mening och sätta den i min blogg om du ursäktar. får en tår i ögat om hur fint du pratar om gamle Kent!

senare...


Tim säger:

ja är nöjd med min våffla


`sara säger:

haha hurdu, du är svartis

de är en ford vi pratar om


Tim säger:

hehe dock en kool bil


HA där kom det, lycklig tjej 18 år. hahaha


Bästa sommaren i mitt liv 2008



Cyklade till Älvsbyn med Emma och Anna. Min ide såklart ;>


Bara för att Anna älskar denna bild......


en tokig kväll jag aldrig kommer att glömma. Här vann jag denna fajt med Mattias.


Roliga fester passade jag på att ha då mor och far var borta


Träffade en människa som jag aldrig kommer att glömma!


Genom Pdol så har Anna och Mattias lagt på minnet en speciell kommentar som jag yttrade som är populär än idag men med andra ord men samma uttal och framföring.. MAT!!!!!!!!! även.. STARKT!!!!


Rallarsvängen var roligare än förväntan! :)


Här är några av mina studenter som jag firade.



Världens mysigaste midsommar. Många ställen, mkt folk,mysig middag.



Klassfest!


Malin 18 år!


Anna, grillning, vårt speciella berg.



Jag och Sandra i sommarsolen.

Nolia
Pdol
Alla spontana fester
Midsommar
Finland med arbetskollegor, alko.
Vikariefest
Inlines var en klassiker, antingen själv, med Emma eller syster.
Kallkällan
Var ut på laponia
Arvidsjaur
Klassfester
Mitt jobb
Mina underbara vänner
Hade ett bra förhållande
Solade
Badhusparken
Picknick
Alla samtal
Alla bus
Berget, mitt och Annas.
Crusing
Grillningar
Rallarsvängen
Cykelturen fram och tillbaka till älvsbyn med övernattning
Alla fester vi hade här
Alla roliga människor man kunde vakna med i huset efter en rolig fest
Grisberget
Första året jag inte badade en enda gång
Lärde känna nya människor
Träffade gamla vänner
Emma var kvar i Sverige
Anna var kvar i Piteå
Alla biobesök
Grillningarna med tokskallarna vid vattnet, mittt emot Kappa.
Pyromanen Mattiboi slog till, nerviga resterande
Skeppet
Havsbadet
Balen
Spökhuset
Alla mysiga kvällar
Alla middagar delade med vänner
Allas födelsedagar
Kalles
Pentan
Hammenviken
Arnemark
Granis
Trästocks
Firade mångas student
Släktkalas
Osv osv

 
Sommar minnen, Emma och Anna förstår..




Det kom någon tår då jag skrev detta inlägg, en sommar jag aldrig kommer att glömma. Den bästa i mitt liv.

Hurm....


Var precis på korpen och jag frågade om lite tips av en av tränarna. Hon ville veta mina träningsdagar och hur de såg ut men även en typisk matdag. Hon tyckte de var bra med pass, men borde i alla fall ha 2 dagars vila tydligen. Men får se hur det blir med den punkten! När jag berättade vad jag åt och hur många mål per dag jag åt så tyckte hon det var för lite!!!!!??? Fatt it.... Jag äter frukost,lunch,mellanmål,middag,kvällsmål,,, Vart ska de rymmas MER?? Dock så håller jag väl med om att ett mellanmål borde bestå mer av än ett äpple. Så ska tydligen kasta in lite nötter också? Vad var det 8 st cashew nötter.. Tycker de är lite humor att 8 nötter kan göra skillnad, men får väl köpa mig ett lager. Hon tycker även att jag inte ska hålla mig helt från sötsaker, vilket jag trodde jag var brabrabra. Men hon tyckte att jag skulle unna mig en gång i veckan, det är väl likes. De håller livet ut och de kan tydligen sätta igång förbränningen också.

Älskar att lyssna på människor som kan sin sak, inte bara gällande träning utan de mesta. Dock är det många som inte förstår att man egentligen inte är intresserad av deras intresse eller hur de tänker så de glömmer att berätta "detaljer" som gör att man fattar allt i ett sammanhang. T,ex då man pratar med en snowboard åkare som säger "idag så gjorde jag en frontflip" I min skalle går det "Vad fan är det?" Men svaret blir oftast," Jasså? De var inte illa" eller "Va?". Man är så inne i sitt eget intresse så man glömmer bort att andra inte är lika inne i det. Men de är kul då de verkligen berättar vad det är, som en front flip det är ett hopp då man blablabla, haha nu vet jag inte riktigt vad det är men ni fattar! :)

Jag bör dock inte klaga, jag är en person som ofta tänker och tror att jag säger det så det slutar med att jag säger en del av hela poängen eller de jag vill ha sagt ;p

Nu har jag fått en jobbig träningsfas (jobbigt för er) för känns som att de är de enda jag tänker,surrar,skriver om. Blir alltid så manisk i början då jag börjar träna, men de kommer räta sig snart så var lugna!

Nog blev de som de blev


Övertalad. Fest på lördag. Förfest Arnemark av alla ställen! Haha, sen ska vi dra lasset till Pentan som vanligt. Längtar tills man får bre ut sina vingar och "pröva" fler ställen. På sportlovet blir de kanske en helg på Kåbdalis : D Alla som läser detta tycker jag ska dra sin ända dit. Just nu låter de som att brudarna är taggade, Erika och Saras ide. Väldigt bra ide. Dock så ska de som har sällskap av en karl ta med han, och kanske diverse. BOKA STUGOR DÄR! Alla som läser detta dvs ; >
För vi vill ha mycket grannar!

Denna dag har varit brabrabra!

  1. Filosofiprovet framflyttat
  2. Köpt nya träningsbyxor,träningshandskar,en piercing,alkohol,måttband & ett äpple :p
  3. Marie hade gjort ett träningschema åt mina armar, hon var även snäll att komma till korpen och visa hur man gjorde fast hon inte tränade själv! :)
  4. Velar fortfarande mellan att vara nykter eller inte på lördag....
  5. Jag har ett superbra träningschema!!! Vi fixade även resten av kroppen.
  6. Uppdrag av Marie att ta kort på mig själv i underkläder, haha. Inte till hennes bruk, utan för att se resultat på träningen.
  7. Jag känner för att ta en varm dusch och sedan slå på en bra film! Men först läsa igenom lit-gest.


Jag avgudar hans röst!





Därför jag fick välja one three hill stjärnor är pga att de tydligen inte har någon
orginal video utan de har mest bara videos med texter eller bilder.
Lyssna på den, den är så otroligt skön!

(?)

  1. Laga middag klart, kyckling och råris!
  2. Plugga, plugga,plugga.
  3. Klara filosoprovet.
  4. Sovmorgon till 12,00 på fredag, sköööönt!
  5. Vara duktig med korpen.
  6. Få bort så mkt som möjligt på projektarbetet.
  7. Skriva uppsats på lit-gest.
  8. Börja skriva en redovisning med Malin. Bådas hat ämne suck!
  9. Ska nog köpa träningshandskar och tränings bralls.
  10. SARA FYLLER ÅR på fredag, vilket betyder utgång på lördag och tydligen kom hungrig;>

Nää nu ger jag upp med denna lista, fick bara för mig att skriva en då jag såg att man kunde välja de i fältet!


Jag hatar, okey ogillar starkt skolan!

Att vara på skolan är inga problem, eller jag tycker ju inte om att stiga upp tidigt men vi har faktiskt ett bra schema med massor med sovmornar. Vilket är väldigt bra, men jag hatar prov, inlämningar, redovisningar. Att lägga tid på det, men måste man så måste man. Det är egentligen grymt stört att man inte får lära sig in proven på skoltid, alltså riktigt lära sig det, för hur många tar jobbet hem? Ungdomar är mer stressade än någonsin och alltid är det något man måste få gjort.
Jag slutade kring ett idag men kom ändå hem nyss. Har suttit och gjort projektarbetet med Marie, det börjar välarta sig faktiskt! :) Dock har jag världens svåraste prov på onsdag om filosofer och självklart så har vi världens sötaste lärare men såklart är han en filosof och pratar i gåtor.Detta blir nog bland de svåraste prov jag någonsin har gjort, kommer dö!

Wish me luck!


fråga mig inte vad jag gör.

Var bara tvungen!



Att tänka på innan man skaffar karl

Ursprung


Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaks i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen. Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindigt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådligt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan. Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar.


Kostnader


Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, m m. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle.
Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har  tillstånd, dvs. licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur  som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske i stället träna honom till att bli en skicklig bär- och
svampplockare.


Allmän skötsel


För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv, ge honom god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Norrbottenrasen är vanligen renlig av sig och sköter det  mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till fackman. OBS!! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder vissa fall.


Raser


Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder.
Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända nordiska raser.


Vi väljer att här presentera Norrbottenrasen


Vad som kännetecknar Norrbottenrasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

Då Norrbottenrasen är framavlad i ett strängt klimat vistas de ofta utomhus vintertid, gärna två och två eller i flock, företrädesvis på snöskoter. En könsmogen Norrbottenkarl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds.

I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste Norrbottenkarl kan ibland brusa up och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktig. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster.


Uppfostran


Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga för när så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra.

Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda.


Avel


Även om du i dag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. För övrigt brukar Norrbottenkarlarna visa sig villiga till avel, något som bekräftas från bb-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisare en högre mognadsgrad efter första avkomma, även motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma, eller till och med är aggressiv mot avkomman.

Sådana karlar ät inte lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. Eventuellt framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.


Kost


En Norrbottenkarl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det s.k. 'mamma-köttbullssyndromet').

Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under
uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Visa karlar visar tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras!!! Maltdrycker uppskattas ofta av Norrbottenkarlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per år under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.


Sjukdomar


Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i ren förebyggande syfte. Detta innebär oftast vid helg- och skiftarbete. Många Norrbottenkarlar har tendens till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädning. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.


Sammanfattning


Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra mer utförliga fackböcker i ämnet karlvård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste veterinärklinik.


Svenska
Brukskarlsklubben
Avd. Piteå 


Ett samtal med Anna

Glömde att berätta det. Jag tycke nämligen att det var väldigt humor!

Anna- Säg några nyttiga maträtter som jag kan laga i Övik.
Jag- Kyckling,råris,makrill,fullkornspasta osv.
Anna- Är makrill nyttigt?
Jag- Ja, det är bra pålägg.
Anna- Vad är makrill för fisk?
Jag- Antagligen makrill!!
Anna- Haha, jag kom på det!

Hahahaha nog är de Ananas ;>

Ikväll

Så har jag hunnit med att träna på korpen, blev gym helkropp och sedan for jag hem och duscha och begav mig sedan till Ananas. Vi for direkt till Ängeln där jag åt, nästan alltid är jag lika besvärlig. Beställer en halv kycklingpasta och halva tallriken med sallad. Mums! Sedan ville Ananas fara på Coop och köpa gotte, jag fick så lov att hålla mig. Sedan fick jag massage, ÄNTLIGEN. Eftersom att hon går spa linje så måste hon träna på massage men hon erkände att hon inte vill ge mig de eftersom jag ber om de eller rättare sagt tjatar ;> Det var dock skönt, men hon slutade för fort! Vi har surrat på hela kvällen och även hunnit bygga en snögubbe som vi hade som "lovplan". Hon far imorgon tillbaka till Övik :( Så kommer dröjja 1-2 månader innan man får se den filuren igen.. Not funny.......................................
Ska ta mig i kragen och hälsa på snart, bara de att jag hatar att åka buss menmen vad gör jag inte för Ananas.



Ananas försöker antingen göra sig gravid eller visa att hon var mätt!

Helgen



Fredag- Så var det skola och sedan en snabb sväng på stan med Malin och Sandra. Efter stan gick vi till Coop där vi inhandlade bregott och över ett kilo korv som vi skulle ha till grillningen. Sedan for jag hem och åt middag, lax och potatismos,mums!!! Sedan blev de att börja knåda pinnbörd, packa ner mjölk,varma kläder,skoterhjälm osv. Sedan kom Sandra och Malin som hämtade upp mig, då gegav vi oss till Anna och sedan Erik för att hämta upp dem. Snabb stopp i Hortlax för att hämta Annas skor hos Mattias och sen hamnade vi i Blåsmark. Där Pär och Mattias väntade, dock var vi 7 stycken till 3 skotrar, hurm hur löste vi detta då? Jadu Sandra fick sätta sig framför Pär där hon såg ut som en liten flicka och Malin bakom Pär, Anna med Mattias och jag med Erik. Tro mig att jag inte var avundsjuk på Sandra och Malin, sådan liten plats på en skoter skulle vara rent läskigt att åka med. Vi körde i alla fall först upp på ett berg men de var inte till pojkarnas förväntningar så vi fick bege oss till Pärs kojja istället, en slags jägarkojja tror jag de var? Där gjorde de upp eld både utomhus och inomhus så vi satt och drack varm choklad, åt varma mackor,korv och pinnbröd. De är inte illa ska jag säga! Sedan började de lite kyligt så vi fick gå in i stugan där de berättades spökhistorier och Sandra och Malin såg ett läskigt sken därute ;> Vi hann även med utslags poker, så de var helt enkelt en trevligt vistelse i den lilla kojjan :) När vi for hem så fick pojkarna för sig att leka och guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud så kul det var!!!!!! Love love love till alla skotrar i världen, seriöst! Kan väl medge att jag var lite rädd ^^ haha.. Men jag gav de iaf komplimangen att de var de bästa skoter förarna jag har åkt med, när jag berättade de för min kusin igår så blev han lite putt! haha.. Har ändå åkt skoter med många i mina dagar, så jag blev lite imponerad faktiskt! Priceless då Pär,Malin och Sandra föll ner med skotern då de burkade, och när Matteboi burkade med en liten pulklåda därbak, som han tydligen hade glömt bort! Haha.
Vi kom väl inte hem till Pär förrän halv 2? När vi hade kommit fram så berättade Erik att jag tydligen hade skrattat väldigt mycket där bak på skotern, haha de var jag själv inte medveten om. Jag vet att jag var en väldigt lycklig flicka med världens smile hela vägen, men jag visste inte att jag hade skrattat högt xD Hos Pär blev de mer surr men sedan såg man att alla flickor, och matteboi höll på att somna och då var de bara att bege sig hemmåt. Haha Sandras körning med Malins bil var lite humor.. Men de tror jag inte vi behöver gå in på ;)



Lördag - Så sov jag ut, de var riktigt skönt ska jag säga! Sedan for jag till korpen och tränade trots att jag hade träningsvärk från skoterfärden. Haha de är ju nästan skämmigt hur mycket träningsvärk man får av det. De är väl mest för man panik håller fast sig ibland och klämmer fast sig. Sedan kom Erik och Erika och hälsade på, så jag bjöd på kaffe och fika. Sedan kom Sandra så då blev de självklart en sväng till Coop där vi köpte gotte. Vi skulle precis börja se en film men då fick vi för oss att hälsa på Marie,vilket vi gjorde men vi var bara där till 10 för hon skulle upp och jobba. Haha Sandras superbil uppför den backen, humor humor humor! Sorry ramaska...Vi for hem och surrade som vanligt men kom sedan på att vi skulle ju se filmen Jack.. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaw snutte filmen.. Gode sorglig men man blev ändå glad av den på något sätt.. Förstår egentligen inte varför man går och gnäller över småsaker då man är helt frisk och pigg. Nä måste börja försöka tänka på att man har tur. Sedan for Ramaska hem kring halv 2 och då var de bara att dyka ner i sängen :) Och ni tror inte Ramaska hade lyckas spilla choklad ännu en gång i min säng ;P Hon får seriöst börja tvätta här snart! haha..


Ramaskan..

Söndag - Skulle vara duktigt att stiga upp 9,00 men när klockan ringde så blev de 10,00, sedan 10,15 sedan 10,30 och då tog jag mig i kragen och steg upp.. Men de hjälpte ju ingenting för då jag kommer ner så lägger jag huvudet i soffan och såklart somnar. Maw inte duktigt! Nu har jag då inte gjort nå nytta idag, förut lyckas lite med mitt nyttiga liv xD haha. Blev lax och potatismos, så jäkla gott alltså! Snart ska jag börja med lite skolarbete och sedan blir de att fara till korpen! Får se vart kvällen utpekar sig sedan, men funderar starkt på att ladda ner en bra film!

SP3D, kom ihåg att skicka bilden!!!!

Hoppas ni också har haft en bra helg! :)

Words


My words don't seem to matter
You look at me and I can see
The lies you're running to

Jag är nog den enda människan som har sett igenom dig, eller jag vet att jag är det. Det känns som att du inte förstår dig själv, gör du det? Vilka meningar du än säger så blir det ingen klarhet av någonting, förstår du vad du själv pratar om? Ta tag i dig själv, du behöver ta tag i dig själv. Du kan inte vara lycklig, är du lycklig? Vad jag har sett det från så är du inte det, du döljer för mycket eller du trodde att du gjorde det i alla fall. Förnekar för mycket till och med för dig själv. Sluta knuffa ifrån dig alla människor som kommer dig nära, jag tror du behöver det. Alla behöver någon eller några för att må bra. Man kan inte ta in hela världen och hålla den för sig själv, dölja sitt liv för alla. Tänk efter för en gångs skull, gör en skillnad. Hjälp dig själv genom att ta hjälp av andra!


Nu ska jag ta tag i mitt liv

Eller inte riktigt mitt liv men själva träningen och mina matvanor. Nu ska jag få väldigt mycket bättre resultat på gymmet. Måste dock ändra min kost och ta tag i träningen mer. Tror hejjn kommer bli kämpigt men jag älskar att utmana mig själv.

Undvika - Nudlar(som jag har nött)godis,chips,fika,glass,ost,vitt bröd,korv,onyttiga nötter,skrov,pizza,feta såser/dressing, (alkohol egentligen, som är absolut sämst men nu fyller Anna,Sara,Syster,jag år och det är ju synd att ta bort allt de roliga) osv. Låter kanske lite strängt, men för att få bästa resutatet måste jag seriöst ta bort hejjn från min kost. Dock har jag kommit på goda saker jag kan unna mig.

Unna- Sorbe,popcorn,morötter och dipp, (cashew&pikannötter,solrosfrön i lagom mängd) färskt melon eller ananas. Mums!

Jag har mitt första stoppdatum och det är i slutet av feb. Då har jag kommit på en morot jag kommer få då! Så längtar!!! Peppet redan alltså! :)

Träningen kommer bli : 3 gånger i veckan gym/bodypump. 2-3 gånger spinning eller löpning eller annan aktivitet. Simning kanske? Grymt sugen på det i alla fall.

Jag känner verkligen att min kropp mår bäst av att träna, för nu på lovet har jag slöat gode rejält och det har slutat med att jag sover hela dagarna och är jämnt trött. Detta ska bli ändring, nu ska jag börja se bättre resultat! : ) Inom en vecka med denna kost och denna träning så lovar jag att jag kommer få tillbaka min energi!

Tror jag ska be Marie om hjälp att lägga upp ett träning schema ; ) Hon har ju järnkroppen, och järnstyrkan. Måte i alla fall få lite tips om hur jag ska träna mina armar. För jag har undvikit det, vet inte riktigt varför men när vi åkte skoter i fredags så kom jag på mig själv att jag är himla svag i mina armar.

Dock är hejjn härligt, man får äta mer mat

Igår

Så var de SKOTER. Fy tusan vad kul ska jag säga er! :):) Detta känns lite retsamt för jag vet att jag inte kan börja köra skoter på ett bra tag, men de rycker i fingrarna. Det är dock mycket roligare att åka skoter med någon som kan köra istället för att köra själv. ÅHH blir frustrerad vill bli brabrabra på det, men seriöst tror trädet har satt sig i bakskallen, okey inte bokstavligen som Sandra fick det nu till (hon sitter brevid mig)... Blev inte mycket bättre idag då min kusin kommer hit och har köpt en NY skoter... Arsle..

Varma mackor



Jag var nyss med om det lyckligast leende som jag har sett då jag har sagt

"Varma mackor vore gott" jag tittar bort då jag säger denna kommentar, men tittar sedan på Sandra för att se svaret.
Sandra- :) :) :)
Jag- Vill du ha?
Sandra- :D :D :D :D
Jag- "Ojdå här var det någon som blev glad för mat"
Sandra- Hahahahhaha..
Jag "Ska vi gå ner och göra eller?"
Sandra- Du har inte märkt någonting va?

Då var det kudden hon hade tagit.... Var de ens kul? haha tror ingen av er fattar humorn i detta!



mumsiga sandra från 1:an ; )

detta uppskattade hon väldigt mycket!

Jag kunde inte låta bliiiii

Men detta inlägg är från Emmas blogg, och det är sjukt gammalt och var bara tvungen att få tillbaka känslan att hon var i Sverige istället för att sitta och skype:a hela tiden.. Saknar henne!

Sara älskar sin bil
Forden från -87:

Där satt vi på parkeringen utanför mig, Sara startar bilen kör fram en bit, sitter säkert 5 minuter och försöker få in backen. När hon väl får in backen backar hon såklart, men sen när hon ska köra framåt... Då dör bilen. Vi börjar skratta och hon startar den igen, försöker köra framåt men den dör. Och efter det är den praktiskt taget omöjlig att få liv i. Då börjar Sara tappa temperamentet, medans jag sitter där brevid och skrattar som en tok. Då säger hon med inlevelse (lite surt) "Du ska vara glad att du har en bil som startar när du vill". Vi sitter kvar lite längre och försöker få igång bilen, och efter många om och men så startar den och Sara kan gasa iväg. Då kläcker hon ur sig "Ösig bil alltså". Vilket var jättekul vid det tillfället.

Sen helt plötsligt när vi satt inne på big boy och väntade på maten så måste hennes stolthet till fordisen ha höjts gode så mycket. För Sara tittar ut och får syn på en gubbe som står och spanar omkring utanför, "Oj jag trodde han stod och beundrade min bil" - självklart gjorde han det Sara, allas blickar skulle nog stanna upp när dom fick syn på den!

Annat Sara kläckte ur sig under samma dag:

På big boy blev vi kvar länge, för att Sara hade bestämt sig att hon skulle proppa i sig hela skrovet. Hon kan ju inte "visa sig klen"! Och ja, visst gjorde hon det. Alla ser nog upp till dig efter det där Saran!

Jag körde på något litet och rött som jag var osäker på vad det var. Så jag halvropar lite förskräckt vad det var. Helt lugnt svarar Sara "ett äpple".

Sara: Hur fort får man köra här? (Sara kör 60)
Jag: 50
Sara: Äsch då.

Sara har KASS humor, men trots det så får man sig ett gott skratt lite då och då.
Se på fan Sara, du hade rätt! Det blev ett helt inlägg om dig å dina kommentarer ;) Varsågod






Såhär kul hade vi på skeppet i sommras med hennes småsyskon!

Grepp grepp grepp

Ta skamgrepp på livet!

Man ska lära sig att det inte går an att sitta och tycka synd om sig själv för att man blivit gammal och ensam och ingen längre bryr sig om en. Nej, man måste ta tag i saker själv. I livet. ´Make it happen´.

Vara glad över sig själv och att man finns. Det smittar på andra. Känner att man bara måste lära sig uppskatta mera.



Näpp

Fortfarande vaken...

Jag

Kan inte sova.Börjar 8:10 imorgon men de går verkligen inte att somna. Funderar på att slå upp filosofiboken, antar att jag somnar inom 2 sek då.Musik verkar tydligen inte funka, funkar alltid. Men har inte prövat min super somnar låt än, Mr Big-  Just to be the next, är en låt som jag fastnade redan som liten flicka. På kasset/cd spelar tiden så spelade jag in ett kasset som hade mr big på repeat. Jag somnade tro mig! Så får se om de funkar nu!

Godnatt förhoppningsvis!


Var bara tvungen att slänga upp denna bild! Den är bara för hemsk, efter att badat badtunna, struntat i att fixa till varken de fuktiga håret eller det sönderfuktade sminket är det inte att rekommendera att ställa upp och posa framför en kamera där hela Piteås befolkning kan skåda en.. Om man tänker på att min sminking ska vara svart istället för grådaskig och Annas hår hade en helt annan fristyr i början ;> Och Mattias ja, han står bara och ser full ut ! haha.. Får jag tillägga att jag ser minimal ut, jaja jag vet att jag är miiiiindre lång än andra.. Men så minimal är jag knappast :O

Kan inte sluta älska dem


Lovet



Har varit fruktansvärt välbehövt. Det har faktiskt varit riktigt trevligt, gjort någonting varje dag. Vad har jag gjort? tränat, vänner, festat, badat, Arvidsjaur,lärt mig dra kryckan,släktmiddag,stan,Luleå, varit ute och ätit massor osv :)


Hundra tankar....

RSS 2.0